Ane heeft 4 stamgroepen. Er zijn drie stamgroepen en slaapkamer aan de voorzijde van het gebouw en de vierde groep zit achter het gebouw, verbonden aan de grote speelzaal. In elke stamgroep aan de voorkant kunnen 14 kinderen geplaatst worden in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.De achterste groep geeft plaats aan 16 kinderen van 2.5 tot 4 jaar.Ook ligt centraal een dubbele slaapkamer en verzorgingsunit en met voldoende dubbelbedden voor de schone slapers.

De grote speelzaal is een fijne ruimte voor kinderen. Hier kan bij slecht weer heerlijk gespeeld worden. Er is voldoende ruimte om ook te bewegen, dansen of muziek te maken. Zelfs een potje voetbal is in deze zaal mogelijk.

In overleg met de ouders kunnen kinderen bij de leeftijd van 2 jaar overstappen naar de peutergroep. Dit is een peutergroep, die de kinderen voorbereid op de basisschool.(zie peuterplus programma). Ook wordt hier het contact met de Buitenschoolse opvang intensiever.
Achter het gebouw liggen twee kleine overzichtelijke pleinen heerlijk tegen de weilanden aan. Hier kunnen de kinderen veilig spelen met divers speelmateriaal. We hebben fietsjes , loopauto's en natuurlijk de trekkers. Ook is er een glijbaan ,speelhuis en een dubbele schommel. Natuurlijk ontbreekt de zandbak niet voor de diverse overheerlijke zandtaarten.Voor de allerkleinsten die net lopen zijn er twee grote buitenboxen met zachte ondergrond. Hierdoor kunnen ze veilig mee naar buiten en worden niet "omgereden" door de ouderen.

Door onze landelijke ligging gaan we regelmatig een "weilandje om" en bezoeken we de koeien, paarden en schapen. Een overstekende kip behoort ook tot de mogelijkheden. Ook even in de stal kijken bij de buren is een gewild uitje.
Ane is de hoofdvestiging van KDV/BSO de "Dassenburcht", het kantoor van Marjon en Letty, de twee hoofdige directie is hier dan ook gevestigd. Echter worden de gesprekken met de ouders altijd gemaakt op de locatie van hun keuze.

KDV/BSO de "Dassenburcht" Ane
De Steeghe 9
7784 CG Ane
telefoonnummer locatie ; 06-24178293
LRK nummer KDV : 101675483
LRK nummer BSO : 157699948
Voor de GGD rapporten zie tabblad "contact"