OPVANG VANAF 4 JAAR TOT 13 JAAR;

Vier jaar en dan kun jij naar de Buitenschoolse opvang (BSO) van de Dassenburcht. Alle locaties van de Dassenburcht bieden de Buitenschoolse opvang aan. Wij bieden op alle locaties 

Flexibele BSO opvang.... ook hier  "uurtje-factuurtje"

Wij berekenen geen vervoerskosten als kinderen gebracht of gehaald moeten worden. Ook voor de BSO en de SPORT BSO geldt dat de kwartieren die men afneemt  worden gefactureerd. De tijden die gehanteerd worden zijn de begintijden en de eindtijden van de school van het kind.

De BSO opvang is momenteel als volgt geregeld;

BSO Ane; Wijk Marslanden Hardenberg , Lutten, Baalder (A.R.S.) en Ane
BSO Gramsbergen; Gramsbergen / Den Velde
BSO de Krim; De Krim en Slagharen
BSO Hardenberg; Baalderveld en Baalder

BSO Heemse; Heemse , Marslanden 

Informeer gerust naar mogelijkheden als jullie wijk er niet bij staat.

Themaweken (programmagericht)

Het kind staat centraal: dat is ons motto voor de kinderopvang van 0-4 jaar en zetten we natuurlijk ook door naar de buitenschoolse opvang. We zijn uitgegaan van de interesses en behoeften van een schoolgaand kind:”een plek waar ze zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn”. Richting de aangeboden activiteiten zeggen wij; "niets moet het mag" maar wij stimuleren en activeren de kinderen voldoende.

De ruimte ziet eruit als een huiskamer, maar er is toch voldoende aanbod in activiteiten. Kinderen kunnen huiswerk maken, in een rustig hoekje lezen of muziek luisteren, spelen, knutselen en in de keuken kunnen ze zich uitleven op culinair gebied.

Op alle locaties werken we Dassenburchtbreed, d.w.z. dat elke BSO aan dezelfde thema's werkt. We werken naar de schoolvakantie toe met verschillende themaweken gekoppeld aan een centraal thema. Bijv. het thema "herfst" wordt in diverse sub thema’s aangeboden van "regen' tot "paddenstoelen". Of het thema  "dromen en wensen" Met als klapper een totaal programma in de vakantie rondom het thema. En als kind heb je inspraak in het programma van de naschoolse opvang.

Er worden dagelijkse diverse activiteiten in ateliervorm aangeboden, op verschillende ontwikkelingsgebieden. Zo hebben we o.a. een bouwatelier, kookatelier, knutselatelier en proefjesatelier. Door dit zichtbaar weer te geven en rekening te houden met de verschillende ontwikkelingen en leeftijden binnen de groep, blijkt dat kinderen vaak de tijd te kort vinden in de BSO. De kinderen kunnen heerlijk buiten spelen op het buitenplein, die uitdagend is ingericht. Grote grasvelden en er is voldoende ruimte om te bewegen, waaronder de favoriete sport van velen .... voetballen.
Ook voor de BSO geldt dat de opvang gebeurd door vaste leidsters op vaste dagen. 

Voorschoolse opvang (VSO) & Naschoolse opvang (NSO)
BSO de Dassenburcht vangt op alle locaties dagelijks kinderen, zowel voorschools als naschools op. Ook hier zijn wij geopend om 6.45 uur. De kinderen worden met vaste begeleiders zo mogelijk lopend of met de auto naar de school vervoerd. Wij hanteren hiervoor geen vervoerskosten!!

Opvang tijdens schoolvrije dagen 
Voor (alleen) de schooldagen die niet zijn vastgelegd, kunt u ook opvang aanvragen. Het betreft hier vaak schoolvrije dagen, waarbij de school door een studiedag of anders uw kind die dag niet opvangt. Voor deze schoolvrije dagen kunt u de kinderen via het online reserveringssysteem inplannen. Simpel , makkelijk en laagdrempelig.

Vakantieopvang (VO)

In schoolvakanties is het heerlijk op de BSO. We hebben immers de hele dag, van 6.30 tot 19.00 uur de tijd. En omdat de vakantie zich bij uitstek leent voor leuke dingen, pakken we extra uit met een gevarieerd activiteitenaanbod. 

Voor iedere vakantie staat er altijd weer een uitdagend, actief en gezellig programma op de planning met veel activiteiten. Ook voor alleen de vakantie is het mogelijk opvang aan te vragen. Ook hier geldt weer betalen van de afgenomen kwartieren (geen extra verplichtingen)

Nog vragen,...........